Kuka Arvo on

"Minä olen Arvo. Pakilan saunamökin haltia, jos näin on selkeää asiaa ilmaista, niin että lukija saa käsityksen siitä, että kuka minä olen ja mitä minä teen. Minä olen sitä mökkiä hoitanut ja siinä elellyt jo sanoisinko 89 wuotta. Saunalla toki ikää on enemmän, mutta minä sen aikaa olen sitä seurannut. Niinpä kun sauna purettiin ja siirrettiin tänne Pakilaan, niin minä sen mukana tulin. Koska minä tiesin, kun sitä saunaa purettiin, että huh, että onneksi tämä nyt ei tarkoita häwitystä vaan siirtoa. Niinpä minä siellä tukkien päällä istuin ja tulin mukana, ja towin seurasin kun mökkiä uudelleen rakennettiin. Siinä minä pihalla istuessani mietin, että jahhah, että menewätköhän nyt palikat oikeisiin paikkoihin. Hirsi hirren päälle, niinkuin se oli. Ja kyllä niitä hirsiä kasatessa siellä jokusenkin kerran kuului, että eiku. Ja sitten se siirrettiin toiseen kohtaan. Mutta walmista tuli.

Hyvä wäki sitä on pitänyt. Terveisiä sinne waan Kristomiehelle ja wanhemmille. Kyllähän se yhdessä waiheessa meinasi harmittaa, että se sauna wähän käyttämättä jäi. Kun sekin on yksi minun homma, se saunan hoito ja perään katsominen. Kiitollisena sitten seurasin, kun se wihdoin herätettiin henkiin taas se sauna. Sitä nyt silloin tällöin käytetään, mutta tärkeämpää onkin, että se on olemassa ja woi hyvin.

Niin sen Kristomiehen kautta minä sitten tutustuin näihin Helgeen ja Marjaan. Ja sitten monien jutteluiden kautta tuli esiin tämä Arwon Sanomien mahdollisuus, ja tässä minä nyt sitten olen. Olisikohan tässä nyt pähkinänkuoressa muutama ajatus, että kuka minä oikein olen."