Linnan Juhlissa Suikkilan Kartanon Myllytavernassa

Arvo:
"Näin waikka minä olen kotihaltia. Arwollinen sellainen. Niin tekee mieleni kuitenkin sanoa ihmisten klisheenomaisesti, että näinä muutoksen ja ylösnousemuksen aikoina ovat tulleet myös Valkeat Vanhat esiin. Herättäneet sen tietoisuuden ja woiman, mikä laitettiin nukkumaan. Oli aika, jolloin ihmiskunnan ja luonnonkunnan tiet erkaniwat ja nyt on tullut aika jatkaa siitä, mihin silloin jäätiin, mutta uudella tawalla. Koska siitähän tässä uudelleen heräämisessä on kysymys, että jatketaan sitä luonnonkuntien ja ihmiskunnan yhteistä matkaa, mikä jäi kesken kun laitettiin suurempi suunnitelma nukkumaan. Odottamaan sitä aikaa, että maailma herää. Se aika on nyt. Valkeat Vanhat edustawat niitä wiisauksia, joista on waloa niin luonnonkunnille kuin ihmiskunnalle.

On ollut suurenmoista täällä Suikkilassa kokea tätä. Ja kokea yhdessä täällä kaikkien kanssa sitä, että nyt ollaan kotona. Siinä hengessä, mikä alunpitäen oli tarkoitettu. Ja kun tälle tielle nyt uudelleen on astuttu yhdessä, niin on jännittäwää katsoa, että mihinkä ne jalat wiewät. Astutaanko kaikki tasajalkaa wai minne kunkin tie wie. Wiewätkö ne samaan paikkaan.

No, ettei nyt aiwan hitaaseen herkistelyyn heittäydyttäisi, niin on täällä ollut riehakasta ja rempseääkin kotiinpaluuta. Niin Riihi-Tarmolla ja Kertulla, kuin myllywahti Orallakin. Ja oli hywin arwollista tawata maahiswanhin Marut, joka perille tänne tahtoi tulla waikka kantamalla, niinkuin sitten tulikin. Hän tahtoi tulla tänne muistamaan, että minkälaista on olla yhdessä kaikkien kuntien kanssa. Ja ihmishaltioiden.

Ja taas oli uusia Helgakyytiä kokeilemassa. Marjan hihasta kiinni pidettiin ja jännitettiin matkaa. Tämä naapurin Umma, aittatonttu. Tuntui pizzakin sitten maistuwan hänellekin. On lämmitelty takan lämmössä ja saunassakin. Ja heitetty löylyjä monelle hywälle asialle.

Ja niinkuin itsenäisyyspäiwän juhlan kunniaksi Riihi-Tarmo Myllytawernan awasi kaikelle wäelle. Wäkeä on riittänyt ja tuntuu riittäwän edelleenkin. On tanssittu ja hypitty sängyillä. Ja kuksamaljaa nostettu. Ja eläköötä huudetttu. Ja taas hypitty.

Käytiin myös pitkässä letkassa Marjan ja Helgen kanssa meren rannalla. Auringon kimallusta hangella ihailtiin kaikki.

Ja aina sinne jonon hännille joku paikallinenkin eksyi kysyen, että mihinkä tämä jono on menossa. Niin nyt sinne joku jonolainen perälle huusi, että pizzalle ollaan menossa. Sieltä kuului wain, että jaaha. Tullaan katsomaan.

Kaikella tapaa hywin arwollisia ja kauniita päiwiä. Joulua kohti tonttuillaan tässä.

Semmoisen minä nyt tähän ajatuksen heitin."

Arwon Sanomien toimituskunta kiittää Arwon lukijaa kuluneesta vuodesta ja toiwottaa lukijalle lämmintä joulumieltä ja erittäin arwollista wuotta 2013. Lämmin kiitos tuestanne myös tukimaksujen muodossa!

Arvo, Marja & Helge