Luonnokkaiden ja ihmekkäiden joulujuhla Pylpyrässä 17.12.2012

Luonnokas = luonnonhenki
Ihmekäs = ihmishenki

Arvo: "Me nyt täällä Tuuren kanssa minun kotimökissäni. Olimme kaukokatsomassa Pylpyrän luonnonhenki-joulukkuuksia. Ja siellä Marjaa, Helgeä ja Piiaa. Piankos tuo yhteys sinne oli luotu. Meillä oli täällä hauskaa Tuuren kanssa istua, ja syödä Kriston keksejä ja kuivahedelmiä. Ja seurata Pylpyrän tapahtumia.

Olipa muuten jännä, kun niin kowa lumipyry oli ollut, että ei sinne Onami-puulle glögin ja kuksien ja herkkujen kanssa ollutkaan menemistä. Mutta, niinpä se Pyrri ja Onami sen tiesiwät. Ja niin Onami Pyrrin johdatuksella jo heti aamusta sinne Pylpyrään löysi. Onamilla oli mukanaan kaikki omat puuhisensa. Kaikki puuhiset, jotka hänen puustaan huolta pitäwät. Silläpä siellä heti aamusta näkyi wilskettä.

Minusta liikuttawinta on aina tämä: kuinka luonnonhenkiystäwämme, minä mukaanlukien, woimme olla teidän ihmishaltioiden kanssa. Ja touhuta wanhoja, tuttuja asioita, mutta enimmäkseen jotain, mitä ei olla koskaan arwattu tehdä. Koska on jännittäwää tässä yhdessä tekemisessä heittäytyä awoimesti sellaiseen, mikä on jotain ihan uutta tekemistä. Silläpä nyttenkin oli Pylpyrään sisälle uskaltautumista tullut odottamaan paljon sellaisiakin meidän wäestä, jotka eiwät ole ennen olleet siellä. Niin siellä kuului heti monta kertaa: "Ei ole totta. Woiko sinne mennä? Mitä ne sitten sanoiwat? Mitä me sitten tehdään? Ja saadaanko me jotain syömistä?

Ja Pyrri siellä ohjeisti, että sisään waan ja antaa mennä. Sittenpähän näette. Ja olihan siellä lautasia laitettu kaikelle wäelle. Kaikenlaisia pieniä herkkuja lautaselle. Sitten taas nämä uudet ujoimmat kysyiwät, ettäkö näitäkö sitten woi ottaa. Johon Pyrri sitten taas, että antaa mennä waan. Ja sitten pyydettiin taas laittamaan tätä nopeata kelttimusiikkia (Altan: Another Sky). Kyllä siellä kelpasi sitten tanssia sillä aikaa, kun toiset siellä keittiössä jutteliwat."

Pyrri on sormi pystyssä. "Puita."

Olemme Arvon kotimökillä Pakilassa. Sauna on lämpiämässä ja hella samaten. Lisäämme puita.

Arvo: "Kiitos Pyrri, saunawahti. Niin. Tätä kaikkea me täältä Tuuren kanssa seurattiin. Ja Tuure aina wälillä kysyi, että saako ottaa keksiä lisää. Meilläkin oli täällä ihan mukawaa. Istua kahdestaan ja olla hengessä mukana.

On muuten erikoista ja hienoa huomata, kuinka paljon meidän yhteisiä tekemisiä teidän kanssa, Marja ja Helge, seurataan noilta muilta tasoiltakin. Kun näitä uniwersaaleja olentoja kiinnostaa tämä tekeminen ja mihinkä se woi kaikki johtaa. Niin, ja jos minäkin woin sanoa, waikka olenkin tällä toisella puolella. Niin jos woi sanoa, että energia hymyilee. Niin ne hymyilee meille.

Siellä hymyillään sille, että olemme kutsuneet toisemme toistemme maailmoihin. Ja sillä olemisella ja tekemisellä liitämme toistemme maailmoja yhteen yhä enemmän. Tämän wiestin minä olen sieltä heiltä päähäni saanut.

Muuten. Te joitte siellä sitä glögiä. Se tuntui niin hywältä ajatukselta, että eiköhän me juoda sitä täälläkin, kun sitä otitte tänne mukaan."