Lukekaa luonnonhengille

Usein luonnonhenkien kanssa on tullut esiin se miten he näkevät meidän kentässämme niitä tunnemaailmoja, joita mukanamme kannamme. Niinpä on ollut mielenkiintoista huomata, miten joskus jonkin kirjan maailmaan uppoutuessa ja mielikuvituksen lentäessä tekstin innoittamana, itsestä onkin tullut tarkkailtava, kun luonnonhenget tulevat seuraamaan sitä kuva ja tunnemaailmaa jonka tarina synnyttää.

Olemme usein Marjan ja hänen tyttärensä Hillan kanssa lukeneet iltaisin Luonnonhenkiystävillemme satuja, sillä luonnonhenkiystävämme pitävät tarinoista, ja mielellään katselevat kun "mielikuvittelemme" heille värikkäitä maailmoja tarinoista – he seuraavat kenttäämme ilmestyviä maailmoja ajatusluomuksistamme, jotka tarinoiden pohjalta syntyvät.

Joskus he päivällä saattavatkin kysyä luetaanko sinä päivänä, jolloin he tietävät laittaa sanaa kiertämään, että lukutuokio on tiedossa. Silloin paikalle saapuu erinäinen määrä rohkaistuneita luonnonkuntien edustajia seuraamaan mitä tapahtuu. Vakioporukkaan kuuluu jo Kotihaltiamme Pyrri Marjan kotoa, ja Matilda ja Torri minun kotoani. Elma (maahinen) Rymättylä ja Riina (menninkäisiä) arvoisa puunhenki Oksman ja ystävänsä Liidia, Heipuli (puuhinen eli Raaseporissa erään kuusen piirissä asuva keijumainen olento, joka huolehtii puun hyvinvoinnista) ja monta muuta ystävää.

Siispä kun tahdotte tehdä jotain mukavaa heidän kanssaan, varaa itsellesi tietty aika ja kutsu heitä mielessäsi saapumaan silloin lukutuokioon niin he tietävät tulla. Ja muulloinkin, kun alat lukea jotain mukavaa kirjaa, kutsu heitä olemaan läsnä tuossa hetkessä ja lue samalla heille